FAQ - Veelgestelde vragen

Wie kan er fotolocaties plaatsen op FotoLocaties.eu?

Iedereen die een profiel aanmaakt kan sowieso “gratis locaties” publiceren. Een “gratis locatie” is een locatie die privé of publiek is maar waar geen toegangsgeld of huurgeld voor wordt gevraagd door de uitgever of derden. Wordt er wel toegangsgeld of huurgeld gevraag dan is de locatie commercieel. Een professionele studio echter wordt steeds als commerciële locatie geklasseerd zelfs al wordt deze gratis aan anderen aangeboden.

 

In principe kan iedereen ook een commerciële locatie plaatsen. Enkel hangt hier wel een bijdrage aan vast in de vorm van credits. Er is via Fotolocaties.eu de gelegenheid om credits bij te kopen in groepjes van 2 (2,4,6,8 of 10 credits). Grotere hoeveelheden kunnen op aanvraag van offerte bekomen worden. Er kunnen vanaf een bepaald aantal gekochte credits (in één aankoopbeurt) kortingen voorzien zijn. Credits worden gekoppeld aan een commerciële locatie en deze locaties worden dan vertoond volgens de duur van de geldigheid van de credits.

Zie verder bij “Wat kost Fotolocatie.eu ?”.

 

Een “gratis locatie” kan je eenvoudig plaatsen doormiddel van het aanmaken van een profiel op FotoLocaties.eu

 

Wat is FotoLocaties.eu?

FotoLocaties.eu is een zoek website voor fotolocaties in Nederland en België. Er zijn diverse locatietypes die wij hanteren. Diverse locaties kunnen ook direct via onze website geboekt worden bij de eigenaars en/of beheerders.

 

Dit zijn de volgende types:

* Gratis binnenlocaties

* Gratis buitenlocaties

* Commerciële binnenlocatie

* Commerciële buitenlocatie

* Fotostudio

 

Wat kost FotoLocaties.eu?

Het gebruik van de website en het plaatsen van “gratis locaties” is volledig gratis. Enkel is het plaatsen van commerciële locaties betaald via FotoLocaties.eu. Betalingen gebeuren in de vorm van credits die men aankopen via onze website. De actuele prijs van credits staan op onze website duidelijk vermeld bij de aankoopknop.

 

De beheerder van Fotolocaties.eu kan op eigen initiatief nagaan of een locatie onder de noemer van “gratis locatie” werkelijk gratis is en kan hier voor beroep doen op de getuigenis van mensen die de gratis locatie al hebben geboekt. Indien blijkt dat er toch commerciële belangen schuilen achter het gebruik van de zogenaamde “gratis locatie” dan kan de beheerder de sanctie opleggen om de gratis locatie te verwijderen van Fotolocaties.eu of desgevallend de uitgever (plaatser) van de locatie verwijderen van de website bij herhaalde overtredingen.

 

Het publiceren van fotostudio’s kost 2 credits per 365 dagen.

Het publiceren van alle andere commerciële locaties kost 1 credit per 365 dagen.

 

Elke credit krijgt bij aankoop 365 geldigheidsdagen. Zolang de credits niet ingeschakeld wordt voor een commerciële locatie blijven de credits hun geldigheidsdagen behouden.

Credits kunnen vervolgens gekoppeld worden aan een commerciële locatie. Een credit vermindert in waarde wanneer deze gebruikt werd bij de publicatie van een commerciële locatie voor een gehele of gedeelte van een dag. Een credit houdt op te verminderen in waarde wanneer de gekoppelde commerciële locatie inactief wordt gezet of verwijderd wordt.

Credits die terug vrijgekomen zijn kunnen met hun restwaarde weer gekoppeld worden aan een andere commerciële locatie.

De publicatie van een commerciële locatie stopt automatisch op onze website indien het benodigd aantal credits niet meer aanwezig is voor deze locatie. Dit kan zijn doordat een benodigde credit de restwaarde 0 heeft bereikt. De commerciële locatie wordt dan automatisch inactief (onzichtbaar) gezet.

 

Wanneer een locatie niet meer kan getoond worden omwille van een tekort aan restwaarde op de credits, wordt de uitgever verwittigd via E-mail. Men kan echter voorkomen dat de publicatie van een locatie onderbroken wordt door een reservevoorraad van credits aan te leggen. Een reserve credit wordt namelijk automatisch ingeschakeld wanneer een andere credit zijn waarde is opgebruikt.

 

 

Ik heb een klacht over een locatie, wat kan ik doen?

Wij vinden het in eerste instantie erg vervelend dat je een klacht hebt. Graag willen wij dan ook weten wat deze klacht is zodat wij hierbij kunnen helpen.

 

Gaat het over een commerciële locatie vragen wij wel altijd om dit eerst met de eigenaar/beheerder van deze locatie op te lossen. Lukt dit niet dan willen wij hier graag in bemiddelen.

 

Is een locatie plaatsen wel wat voor mij?

Als je een fotogenieke locatie hebt en deze beschikbaar wilt stellen voor fotoshoots dan is het plaatsen van een locatie zeker wat voor jouw. Dit kan namelijk extra omzet zijn voor jouw bedrijf.

 

Wat voor locaties kan ik plaatsen?

Dit kunnen verschillende soorten zijn. Van bijvoorbeeld een B&B of hotel die een kamer overdag beschikbaar stelt voor fotoshoots. Maar ook andere ruimtes die een fotogeniek zijn kunnen geplaatst worden. Er is geen vaste eis van wat voor soort locatie het moet zijn. Want er is altijd vraag naar unieke, uitzonderlijke en mooie locaties.

 

Hoe komt FotoLocaties.eu aan zijn locaties?

Een deel van onze locaties worden geplaatst via onze website door bedrijven. Het andere deel komt via de leden onze partner MyModel. Hier worden veel locaties geplaatst door fotografen, modellen en andere artiesten.

 

Wie zit achter FotoLocaties.eu?

De werking van de website wordt ondersteund door My Art Network. Dit is een bedrijf gespecificeerd in ICT oplossingen maar ook diverse websites beheert waaronder MyModel. De regie en de financiële opbrengsten van Fotolocaties.eu zijn voor rekening van MindFlexia, gespecialiseerd in het promoten van projecten uit de fotoïndustrie via diverse websites.

 

Ik wil een locatie verwijderen van de website

Afhankelijk van hoe de locatie geplaatst is, is er een andere manier om te verwijderen.

 

Heb je hem geplaatst via onze website? Dan kan je deze via je eigen account daar verwijderen.

Heb je een locatie die je niet zelf geplaatst hebt maar wel eigenaar van bent? Neem dan met ons contact op om te verwijderen. Hiervoor hebben wij wel een bewijs van eigendom nodig. Dit om misbruik te voorkomen.

 

Waar liggen de locaties?

De locaties liggen verspreid door heel Nederland en België.

Mogelijk in de toekomst zelfs in meer landen.

 

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem dan contact op met ons. Wij zullen dan ons best doen om zo snel mogelijk contact met je op te nemen.